«Їсти, чи не їсти – оце питання…»
Їжа - це джерело
здоров'я, спосіб впоратися з депресією і поганим настроєм. Від того, що ми їмо,
залежить наша здатність радіти життю, працювати і творити. А при неправильному
харчуванні – хворіти і нервувати.
Тому варто з дитинства навчитися правильно «будувати» свій раціон, розраховувати його поживну цінність та вартість. А ще критично ставитися до різних дієт, систем харчування та іншої інформації, які є зараз такими доступними для будь-кого.
Сніданок
Ранок - це найскладніша частина доби. Складна і чарівна. Але попри брак часу і бажання довше поспати, сніданок тепер для мене має особливе значення. Правильний сніданок повинен наситити організм, надати йому сили та енергії. Тому на сніданок обов'язковими є складні вуглеводи:
- каша;
- макарони вироби з твердих сортів пшениці;
- овочі, зелень;
- фрукти і ягоди з низьким вмістом цукру;
- випічка з корисного борошна (цільнозернове, гречане, вівсяне) - пиріг, кіш, кекс, сирники тощо;
- тости з хліба з висівками.
А також на сніданок корисно споживати
- білок:
- яйця; сир.
Коли ранок добігає кінця, і я усвідомлюю, що я за робочим столом, починається час для творчості, роботи, створення нових ідей, спілкування ... Це – найкращий період для другого сніданку.
Обід
А потім приходить час обіду. На обід можна зїсти зовсім небагато вуглеводів і білок.
- Трохи каші з м'ясом (курка, телятина, яловичина) або рибою.
- Будь-які страви з курячого м'яса із салатом.
Найголовніше - це протягом дня не допускати відчуття голоду. Коли організму не потрібно просити їжу, а потім і робити запаси "про всяк випадок", ось тоді поліпшується метаболізм, з'являється легкість і пропадає бажання з’їсти в себе щось зайве і некорисне.
На другий перекус можна з'їдати щось білкове:
- знежирений сир;
- білкові страви (печінковий торт, чи паштет, або курячі сердечка).
На вечерю їмо білок. Достатньо будь-якого з цих варіантів:
- рибний стейк; курячий стейк;
- салат з сиром, тунцем або куркою;
- жменька морепродуктів.
- сир,йогурт
Джерело: http://zhyvyaktyvno.org/index.php/blog/chas-dlya-zh
© ЖивиАктивно
Немає коментарів:
Дописати коментар