четвер, 9 лютого 2017 р.

«Мудроїди»

«Їсти, чи не їсти – оце питання…»

Їжа - це джерело здоров'я, спосіб впоратися з депресією і поганим настроєм. Від того, що ми їмо, залежить наша здатність радіти життю, працювати і творити. А при неправильному харчуванні – хворіти і нервувати.

Тому варто з дитинства навчитися правильно «будувати» свій раціон, розраховувати його поживну цінність та вартість. А ще критично ставитися до різних дієт, систем харчування та іншої інформації, які є зараз такими доступними для будь-кого.

Сніданок 

Ранок - це найскладніша частина доби. Складна і чарівна. Але попри брак часу і бажання довше поспати, сніданок тепер для мене має особливе значення. Правильний сніданок повинен наситити організм, надати йому сили та енергії. Тому на сніданок обов'язковими є складні вуглеводи:

  • каша; 
  • макарони вироби з твердих сортів пшениці; 
  • овочі, зелень; 
  • фрукти і ягоди з низьким вмістом цукру; 
  • випічка з корисного борошна (цільнозернове, гречане, вівсяне) - пиріг, кіш, кекс, сирники тощо; 
  • тости з хліба з висівками.
А також на сніданок корисно споживати 
  • білок: 
  • яйця; сир. 

Коли ранок добігає кінця, і я усвідомлюю, що я за робочим столом, починається час для творчості, роботи, створення нових ідей, спілкування ... Це – найкращий період для другого сніданку.

Обід 
А потім приходить час обіду.  На обід можна зїсти зовсім небагато вуглеводів і білок.
  • Трохи каші з м'ясом (курка, телятина, яловичина) або рибою.
  •  Будь-які страви з курячого м'яса із салатом.
Найголовніше - це протягом дня не допускати відчуття голоду. Коли організму не потрібно просити їжу, а потім і робити запаси "про всяк випадок", ось тоді поліпшується метаболізм, з'являється легкість і пропадає бажання з’їсти в себе щось зайве і некорисне.

Післяобідній "перекус"
На другий перекус можна з'їдати щось білкове: 
  • знежирений сир;
  •  білкові страви (печінковий торт, чи паштет, або курячі сердечка).

Вечеря 
На вечерю  їмо білок.  Достатньо будь-якого з цих варіантів:

  • рибний стейк; курячий стейк; 
  • салат з сиром, тунцем або куркою; 
  • жменька морепродуктів. 
  • сир,йогурт

Джерело: http://zhyvyaktyvno.org/index.php/blog/chas-dlya-zh
© ЖивиАктивно








Немає коментарів:

Дописати коментар